National Geographic uključuje Crnu Goru u “najbolje na svijetu 2021. godine”

National Geographic uključuje Crnu Goru u “najbolje na svijetu 2021. godine”

National Geographic uključuje Crnu Goru u “najbolje na svijetu 2021. godine”

Svjetski lider u geografiji, kartografiji i istraživanjima “National Geographic Traveler”, svrstao je Crnu Goru kao jednu od sedam najatraktivnijih svjetskih destinacija za porodična putovanja u 2021. godini.

National Geographic Traveler (Velika Britanija) objavio je listu “Najbolje iz svijeta 2021”, otkrivajući inspirativne priče o 35 izvanrednih mjesta, a u članku “Najbolje na svijetu: sedam nezaboravnih porodičnih putovanja za 2021. i dalje”, Crna Gora, kao druga na listi, je rame uz rame sa svjetskim destinacijama kao što su Japan, SAD, Kanada i Velika Britanija.

Spisak “Najbolje iz svijeta 2021” se sastoji od 5 kategorija – održivost, priroda i divljina, avantura, kultura i istorija, i porodična putovanja. Svaku od njih odlikuju izvrsne destinacije sa relevantnom pričom za narednu godinu. Profilišući inspirativna mjesta, zajednice i inovacije, list pruža optimističan broj mjesta za bijeg od stvarnosti i koje mjere predostrožnosti treba preduzeti zbog pandemije od strane onih koji žele da putuju širom svijeta.

Crna Gora na top listi porodičnih destinacija National Geographic Traveler-a za 2021. godinu

Biciklizam, planinarenja, i “zip-wire” avanture

Kako se Crna Gora toliko uklapa? Ovo jadransko bjekstvo je manje od Sjeverne Irske, ali je ipak bogata planinama prekrivenim snijegom, jezerima, rijekama, šarmantnim gradovima i druželjubivim mještanima. Jeftinija i manje posjećena od susjedne Hrvatske, 2021. godina izgleda kao godina proboja za nju.

Avanturističke porodice će ovdje biti u svom elementu. Pet nacionalnih parkova štiti preko 60 vrhova gdje su planinarenje, biciklizam, vožnja kanuom, kanjoni i splavarenje neke od opcija. Putni operatori poput Responsible Travel, Families Worldwide i UTracks imaju aktivne maršrute, a Tailor Made Rail nas podsjeća da tamo možete stići i vozom, zapanjujućom rutom Beograd-Bar.

Nije sve u avanturi, naravno. Crnogorska je kratka, ali blistava obala (izbjegavajte gužve posjetom u sezoni). Nove hotelske akcije uključuju Avanti u Budvi i One & Only Portonovi, koji bi trebalo da se otvori na proljeće u zalivu Boka, u blizini grada Kotora. Mariott planira da 2023. godine u Crnu Goru dovede i brend Ritz-Carlton.

Originalni članak: National Geographic

Podgorica dobija 10 biznis zona Crna Gora napredovala u ekonomskim slobodama za 11 mjesta
Phone: +382 20 22 00 30
Fax: +382 20 22 00 30
Podgorica, Montenegro
Kralja Nikole 27