Agencija za investicije Crne Gore u zvaničnoj posjeti regiji Bodrum

Agencija za investicije Crne Gore u zvaničnoj posjeti regiji Bodrum

Agencija za investicije Crne Gore u zvaničnoj posjeti regiji Bodrum

Predstavnici Agencije za investiticje Crne Gore, v.d. direktora Mladen Grgić i pomoćnik direktora Andrej Lakić, na poziv gradonačelnika Bodruma, gospodina Ahmeta Arasa, borave u zvaničnoj posjeti Bodrumu, Republika Turska.

U toku prvog dana posjete održani su sastanci sa guvernerom regije Bodrum, gospodinom Bilgehanom Bajarom, gradonačelnikom Bodruma, gospodinom Ahmetom Arasom i predstavnicima privrede Bodruma na čelu sa predsjednikom AZKA korporacije, gospodinom Bulentom Kajom. Pored predstavnika Agencije, sastancima su prisustvovali i predsjednik odbora direktora Akademije znanja u Budvi, gospodin Aleksandar Franeta, i odbornik u budvanskom parlamentu, gospodin Luka Liješević. Predstavnici Agencije su prezentovali investicione potencijale Crne Gore, sa posebnim fokusom na sektor poljoprivrede, kao i programske šeme sa svim povlasticama koje investitori mogu očekivati u Crnoj Gori. Tokom sastanaka razgovaralo se i o mogućnostima konkretne saradnje u strateškim oblastima privrede dviju zemalja.

Na kraju, sagovornici su ocijenili da će posjete ovakvog tipa i razmjene iskustava doprinijeti već postojećoj ekonomskoj i kulturološkoj razmjeni između dvije zemlje, posebno po pitanju broja investicija iz Republike Turske u Crnu Goru.

Nakon razmjene protokolarnih poklona između predstavnika Agencije za investicije Crne Gore i visokih predstavnika regije Bodrum, gospodin Aleksandar Franeta je u ime predsjednika Opštine Budva, gospodina Marka Carevića, uručio zahvalnice grada Budve guverneru Bajaru, gradonačelniku Arasu i predsjedniku AZKA korporacije, gospodinu Kaji.

Tokom posjete crnogorski predstavnici su posjetiili i razgovarali sa predstavnicima jednog od najvećih brodogradilišta guleta u Bodrumu, luksuzne marine “Jalikavak” i predstavnicima asocijacije hotelijera u Bodrumu.

Ulaganje u održive inovacije za uspešnu budućnost Sastanak sa delegacijom Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF)
Phone: +382 20 22 00 30
Fax: +382 20 22 00 30
Podgorica, Montenegro
Kralja Nikole 27