Artec 3D otvara nove evropske kancelarije u Baru

Artec 3D otvara nove evropske kancelarije u Baru

Artec 3D otvara nove evropske kancelarije u Baru

Artec 3D, svjetski poznati programer i proizvođač profesionalnog 3D hardvera i softvera, najavljuje otvaranje nove evropske kancelarije smještene na jadranskoj obali u Crnoj Gori, u Baru, koja će služiti kao centar za marketing, istraživanje i razvoj.

Povodom obilježavanja osnivanja kompanije Artec Adriatica, predsjednik i izvršni direktor Artec 3D Artiom Lukhin, uz podršku NJ.E. Ambasadora Luksemburga g-dina Filip Donkela, zajedno sa višim menadžerima kompanije, sastali su se sa predstavnicima Agencije za investicije Crne Gore (direktorom Mladenom Grgićem i pomoćnikom direktora Andrejem Lakićem), ministrima finansija, nauke i tehnološkog razvoja, ekonomskog razvoja i turizma, gradonačelnikom Bara, kao i predstavnicima Privredne komore.

Otvaranje nove kancelarije Artec 3D u Baru je značajan korak ka većem partnerstvu i saradnji između Luksemburga i Crne Gore i doprinijeće kontinuiranom rastu kompanije.

„Dok gledamo u budućnost Artec 3D i našeg rastućeg poslovanja, uzbuđeni smo što stvaramo novo čvorište u Crnoj Gori koja ima toplu klimu i prelijepu obalu“, rekao je Artiom Lukhin, predsjednik i izvršni direktor Artec 3D. „Imajući u vidu da se tehnološki talenti sele širom Evrope, Crna Gora nudi mnoge mogućnosti da Artec 3D nastavi da se širi. Programeri softvera, matematičari, kompjuterski stručnjaci za vizuelnu obradu informacija i vještačku inteligenciju, mašinski inženjeri, inženjeri elektronike i optike, kao i mnogi drugi profesionalci, pridruživanjem prijateljskom, inovativnom 3D vođenom timu, moći će da pronađu atraktivno životno i radno okruženje.

Artec 3D potpuno mijenja način rada industrije, pojednostavljujući i ubrzavajući radne procese i stvarajući nove mogućnosti.

“Otvaranjem kancelarije u Baru Artec 3D napravljen je značajan korak ka širenju i unaprijeđenju IT i inovacionog ekosistema u Crnoj Gori ali i za unaprijeđenje partnerstva između Crne Gore i Luksemburga. Artec 3D u potpunosti mijenja način rada industrije, pojednostavljujući i ubrzavajući radne procese i stvarajući nove mogućnosti” kazao je direktor Grgić.

Naša Agencija za investicije je više nego zadovoljna što ima čast da bude prvi korak za Artec 3D u njihovim planovima za otvaranje nove evropske kancelarije u Baru.

Održana Obuka ‘Javno-privatno partnerstvo- benefit za opštine’ za predstavnike lokalnih samouprava Sastanak o stanju i potrebama javno-privatnog partnerstva u Crnoj Gori
Phone: +382 20 22 00 30
Fax: +382 20 22 00 30
Podgorica, Montenegro
Kralja Nikole 27