Budućnost sad! Nova era crnogorskih finansija

Budućnost sad! Nova era crnogorskih finansija

Budućnost sad! Nova era crnogorskih finansija

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić ugostio je delegaciju eminentnih svjetskih stručnjaka koja je došla u Crnu Goru da pomogne u izradi zakonskog okvira neophodnog za privlačenje potencijalnih novih investitora. Delegaciju čine Vitalik Buterin – osnivač jedne od najvažnijih kriptovaluta – Ethereum (ETH), Vlad Zamfir, Anuj Das Gupta, Boris Mamlik, Tianhing Zhen, John Haskell, Jonathan Levi, koji će doprinijeti stvaranju pravnih okvira za regulisanje prometa kriptovaluta.

Nevjerovatne mogućnosti koje pruža blockchain tehnologija moraju se iskoristiti, iako ovaj sistem digitalne valute nije prepoznat u našem pravnom sistemu i iz tih razloga Crna Gora teži da postane lider u digitalizaciji finansija. Takođe, prilikom izrade zakonskih okvira posebno će se voditi računa da se sva moguća krivična djela svedu na minimum.

Investitori pokazuju sve veće interesovanje za ulaganje korišćenjem kriptovaluta, posebno u zemljama u kojima se koristi ova vrsta valute, kao što su SAD, Velika Britanija, Kanada, Južna Afrika i Australija, kao i privrede u razvoju – Indija, Kina i Brazil.

Pored svih pogodnosti i pogodnosti koje je država do sada pružala – uvođenjem kriptovaluta, kao validnog načina plaćanja, Crna Gora postaje više nego prijateljsko okruženje za investitore!

Ministar Spajić će danas biti moderator panela na temu digitalne valute pod nazivom „Buducnost sad! Nova era crnogorskih finansija“.

Sastanak sa predsjednicima Upravnog odbora malezijskih aerodroma tokom Sarajevo Biznis Foruma 2022 Sastanak sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinje
Phone: +382 20 22 00 30
Fax: +382 20 22 00 30
Podgorica, Montenegro
Kralja Nikole 27