Crna Gora i Francuska posvećene unapređenju investicione saradnje

Crna Gora i Francuska posvećene unapređenju investicione saradnje

Crna Gora i Francuska posvećene unapređenju investicione saradnje

V.d. direktora Agencije za investicije, gospodin Mladen Grgić, ugostio je sa saradnicima ambasadora Francuske u Crnoj Gori, gospodina Kristijana Timonijea. Gospodin Grgić je upoznao gospodina Timonijea sa ulogom, nadležnostima i ciljevima Agencije za investicije, i istakao otvorenost i spremnost Agencije da pruži svu neophodnu pomoć francuskim kompanijama koje su zainteresovane da investiraju ili prošire svoje poslovanje na crnogorskom tržištu.

Kao fokus potencijalne saradnje sa francuskim kompanijama, na sastanku je diskutovano o sektorima turizma, energetike, informacionih tehnologija i transporta. Naročito je istaknuta važnost javno privatnog partnerstva u realizaciji infrastrukturnih projekata, kao modela dugoročne saradnje između javnog i privatnog sektora koji je u Crnoj Gori detaljno uređen po svim evropskim standardima Zakonom o javno-privatnom parterstvu. Ambasador Timonije je naglasio podršku Francuske u naporima Crne Gore za da privuče francuske kompanije i iskazao spremnost Ambasade da u tom procesu pruži potrebnu pomoć.

Sastanak sa ambasadorom Francuske bio je nastavak aktivnosti na produbljivanju saradnje sa francuskim kompanijama, nakon što je Agencija za investicije Crne Gore na webinar-u organizovanom 29. oktobra prezentovala investicione potencijale i programe Crne Gore za Udruženje privrednika Francuske – MEDEF, vodeću mrežu preduzetnika u Francuskoj, kao i za predstavnike različitih francuskih kompanija iz sektora turizma, energetike, infrastrukture, logistike i finansija.

Radni sastanci sa predsjednicima i saradnicima opština Šavnik i Žabljak Održani sastanci sa predsjednicima opština Bijelo Polje i Mojkovac i predstavnicima Opštine Kolašin
Phone: +382 20 22 00 30
Fax: +382 20 22 00 30
Podgorica, Montenegro
Kralja Nikole 27