Delegaciji iz Harkova prezentovani investicioni potencijali Crne Gore

Delegaciji iz Harkova prezentovani investicioni potencijali Crne Gore

Delegaciji iz Harkova prezentovani investicioni potencijali Crne Gore

Pomoćnik direktora Agencije za investicije Crne Gore, gospodin Andrej Lakić sastao se danas sa članovima delegacije gradskog vijeća Harkova koji su predvođeni od stane počasnog konzula Crne Gore u Harkovu gospođe Olge Oleksiienko. Na sastanku je ocijenjeno da Crna Gora i Ukrajina imaju tradicionalno odlične bilateralne odnose, koji generišu sve sadržajniju saradnju zajedno sa ekonomskim odnosima koji su u kontinuiranom usponu.  

Pomoćnik direktora Andrej Lakić predstavio je poslove Agencije i istakao da je po svojim nadležnostima Agencija katalizator novih poslovnih prilika kao i prva tačka susretanja za strane investitore u Crnoj Gori. Pomoćnik direktora je takođe prezentovao i ključne prednosti investicionog ambijenta u Crnoj Gori, zajedno sa programom ekonomskog državljanstva koji sprovodi Agencija, kao i razloge zbog koji se Crna Gora opredjelila da model JPP (Javno-Privatno Partnerstvo) koristi sve intezivnije.

Počasni konzul zajedno sa članovima, istakao je investicioni prednosti grada Harkova kao i 100.000 preduzetnika koji posluju u njemu i koji konstatno razvijaju preduzetništvo, na osnovu kojeg je i grad Harkov bio proglašen kao najbolji grad za poslovanje na teritoriji Ukrajine. Takođe, istakli su i da je njihov cilj da kroz posjetu Crnoj Gori i kroz uzajamnu saradnju ostvare partnere na obostrano zadovoljstvo obje države.

Predstavnici Agencije su prezentovali investicione potencijale Crne Gore kao i Program za unapređenje konkurentnosti privrede za 2021. godinu kojim je predviđeno sprovođenje sedam Programskih linija finansijske i nefinansijske podrške. Sektori turizma, energetike, proizvodnje namještaja, IT sektor kao i sektor prehrambene industrije su prepoznati kao ključni sektori koji bi mogli biti predmet interesovanja ukrajinskih investitora.

Zaključeno je da su odnosi Crne Gore i Ukrajine praćeni intezivnom saradnjom i osnaženim dijalogom na najvišem političkom i radnom nivou, a to su svakako neophodni elementi za dalji razvoj saradnje.

Infinum osnovao firmu u Crnoj Gori: Okupili 15 ljudi i ulažu 3 miliona eura Učešće na manifestaciji „Dani dijaspore – iseljenika“
Phone: +382 20 22 00 30
Fax: +382 20 22 00 30
Podgorica, Montenegro
Kralja Nikole 27