Direktor Medojević sa ambasadorom Brazila Barbosom

Direktor Medojević sa ambasadorom Brazila Barbosom

Direktor Medojević sa ambasadorom Brazila Barbosom

Direktor Agencije za investicije Crne Gore Dejan Medojević i ambasador Federativne Republike Brazila Eduardo Botelja Barbosa održali su danas sastanak u prostorijama Agencije za investicije Crne Gore, na kojem je ocjenjeno da Crna Gora i Brazil imaju tradicionalno dobre odnose koje je potrebno ojačati kroz inteziviranje saradnje u oblasti ekonomije.

Direktor Agencije za investicije predstavio je poslove kojima se Agencija za investicije bavi, kao i buduće planove Agencije koji su usmjerni ka realizaciji javno- privatnih partnerstava, investicija i promociji investicionog potencijala Crne Gore. Direktor Agencije za investicije prezentovao je i ključne investicione prednosti koje Crnu Goru čine atraktivnom destinacijom, kao i značaj programa ekonomskog državljanstva koji sprovodi Agencija.

Ambasador Brazila istakao je da Crna Gora i Brazil imaju kontinuirano dobre odnose, ali da je potrebno preduzeti dodatne napore kako bi se povećala trgovinska razmjena, posebno uzimajući u vidu da je Brazil osma najveća ekonomija u svijetu. On je takođe izjavio da nakon perioda izolacije tokom pandemije, a sa masovnom imunizacijom stanovništva bitno je prezentovati Crnu Goru kao atraktivnu turističku destinaciju. Ambasador Brazila izrazio je interesovanje brazilskih turista za Crnu Goru, te je u tom kontekstu i istakao značajan događaj kulturne promocije Crne Gore koji se organizovao u Sao Paulu 2018. godine. Zahvaljujući tom događaju, Brazil je imao priliku da se upozna sa kulturno turističkom ponudom Crne Gore, što je posljedično povećalo interesovanje brazilskih turista za Crnu Goru.

Na sastanku je zaključeno da je unaprijeđenje i inteziviranje saradnje važno, posebno u izazovnim vremenima kao što je jos uvijek aktuelna pandemija virusa COVID – 19.

Agencija za investicije prezentovala investicione potencijale i programe Crne Gore Ambasadi Ujedinjenih Arapskih Emirata Crna Gora i Mađarska nastavljaju da produbljuju ekonomsku saradnju
Your Comment

Leave a Reply Now

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Phone: +382 20 22 00 30
Fax: +382 20 22 00 30
Podgorica, Montenegro
Kralja Nikole 27