Učešće na manifestaciji „Dani dijaspore – iseljenika“

Učešće na manifestaciji „Dani dijaspore – iseljenika“

Učešće na manifestaciji „Dani dijaspore – iseljenika“

Ovogodišnjoj manifestaciji pod nazivom „Dani dijaspore – iseljenika“ koja se održala u Bijelom Polju, u ime Agencije za investicije Crne Gore prisustvovali su direktor Agencije gospodin Dejan Medojević i pomoćnik direktora gospodin Andrej Lakić.

U skladu sa organizacijom programskih aktivnosti Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima, organizovano je niz događaja, kao i Biznis forum na kojem je prezentovano i diskutovano o podsticajima za investiranje u Crnoj Gori kao i o njenom cjelokupnom investicionom ambijentu.

Direktor Agencije za investicije Crne Gore gospodin Dejan Medojević održao je prezentaciju na temu „Investicije kao preduslov za ekonomski oporavak – potencijali i mogućnosti u Crnoj Gori“ . Kroz prezentaciju predstavljene su nadležnosti i poslovi kojima se Agencije bavi, naročito je istaknut i program ekonomskog državljanstva koji sprovodi Agencija, a koji traje do kraja 2021. godine. Predstavljeni su strateški sektori u Crnoj Gori, kao i projekti koji su realizovani u sektorima turizma i energetike, kao i planovi za buduće projekte. Takođe prezentovani su projekti na sjeveru Crne Gore sa posebnim fokusom na izgradnju skijališta, gdje je planom predviđena  realizacija ukupno 224 kilometra ski staza sa ciljem da Crna Gora postane regionalni centar zimskog turizma. Kroz prezentaciju predstavljeni su i plan razvoja biznis zona, zajedno sa programima za unapređenje konkurentnosti privrede i sa podsticajima koju Crnu Goru čine atraktivnom investicionom destinacijom.

Zaključci sa Biznis foruma predstavljaju dobar osnov za preduzimanje daljih konkrentnih mjera u cilju jačanja saradnje Crne Gore sa svojom dijasporom, a ujedno i plasman mogućih investicija, kao i plasman proizvoda domaćih firmi na tržište EU.

Delegaciji iz Harkova prezentovani investicioni potencijali Crne Gore Platforma eFirma: Jednim klikom do osnivanja novog preduzeća