Učešće predstavnika Agencije za investicije  na EXPO 2022 u sklopu “Nacionalni dani Crne Gore”

Učešće predstavnika Agencije za investicije  na EXPO 2022 u sklopu “Nacionalni dani Crne Gore”

Učešće predstavnika Agencije za investicije  na EXPO 2022 u sklopu “Nacionalni dani Crne Gore”

Svečano i sadržajno, juče je obilježen “Nacionalni dan Crne Gore” u okviru najveće svjetske  izložbe EXPO 2020, koja se održava u Dubaiju, pod krovnom temom “Povezivanje umova, stvaranje budućnosti”.

Ovogodišnji EXPO akcentuje tri podteme i to Mogućnost, Mobilnost i Održivost – u sklopu koje je smješten i Paviljon naše zemlje, koja nastupa pod sloganom “Blagosloveni prirodom” kao omaž prirodnom ljepotama, jednom od crnogorskih najznačajnij potencijala.

Nakon svečane ceremonije i obraćanja šefa crnogorske delegacije, ministra Jakova Milatovića, organizovan je bilateralni susret predstavnika Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Učešće na dogadjaju dalekosežnog poslovnog karaktera i globalno najpoželjnijoj prilici za promociju potencijala i formiranje novih saradnji, kao i direktni susreti naših  zvaničnika  sa zvaničnicima zemlje domaćina, povoljna su prilika za osnaživanje, kako  diplomatskih, tako i ekonomskih veza dviju zemalja, zaključeno je na sastnku.

Predstavnici Agencije za investicije v.d. director Mladen Grgić i pomoćnik direktora Andrej Lakić danas su učestvali u poslovnom forumu koji je upriličen u Ritz Carltonu Dubai, a koji se organizovao u sklopu “Nacionalni dan Crne Gore”. Tokom poslovnog foruma, koji je privukao veliki broj zainteresovanih investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i šire, v.d. direktora Mladen Grgić predstavio je investicione potencijale Crne Gore kao i ključne razloge koji našu državu čine atraktivnom destinacijom za investiranje. 

Četvrtom učesću Crne Gore na EXPO izložbi, crnogorska delegacija pristupila je kao izvanrednoj prilici da se nametne na globalnom tržištu, pružajući posjetiocima ključne informacije o našoj zemlji, nienom geografskom položaju, turističkoj ponudi, investicionom ambijentu, prirodnim resursima i bogatstvu biodiverziteta.

Očekuje se da pozitivni efekti učešća Crne Gore na ovoj izložbi budu vidljivi i godinama nakon samog održavanja, kao i da naša zemlja, ubuduće učestvuje u kreiranju boljeg svijeta i doprinese sopstvenom atraktivnijem pozicioniranju na svjetskoj investicionoj mapi!

Sastanak sa šefom Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u Crnoj Gori V.d. Direktor Agencije za investicije učestvovao na Konferenciji predstavnika svih budžetskih jedinica o Predlogu zakona o budžetu Crne Gore za 2022. godinu
Phone: +382 20 22 00 30
Fax: +382 20 22 00 30
Podgorica, Montenegro
Kralja Nikole 27