Manja slova Veća slova RSS

Sekretarijat za razvojne projekte

SRP

Sekretarijat za razvojne projekte


Sekretarijat za razvojne projekte


mod 

 

 

 Srp
>

Premijer Marković zadovoljan konferencijom u Londonu: Veliko je interesovanje investitora za našu zemlju i za naš jedinstveni projekat ekonomskog državljanstva

Premijer Marković zadovoljan konferencijom u Londonu: Veliko je interesovanje investitora za našu zemlju i za naš jedinstveni projekat ekonomskog državljanstva
Datum objave: 13.11.2019 14:47 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković iskazao je zadovoljstvo uspjehom predstavljanja naše zemlje u Londonu na XIII globalnoj konferenciji o državljanstvu rekavši da je to bila prilika da pred renomiranim poslovnim ljudima iz cijelog svijeta pošaljemo poruku da je Crna Gora prestižna investiciona destinacija i poželjna za ulaganje kapitala.

„Nema bolje prilike nego da potencijale Crne Gore predstavimo u Londonu, jednom od najvećih biznis centara u svijetu u kojem se sreću biznismeni i sa Istoka i sa Zapada. Veoma sam zadovoljan što je iskazano veliko interesovanje za naš program i što će sasvim sigurno to interesovanje biti pretočeno u konkretne inicijative i u konkretne procedure koje će doprinijeti razvoju projekata u sektoru turizma i poljoprivrede i na taj način podstaći dalji rast naše ekonomije i razvoj“ – rekao je predsjednik Vlade nakon obraćanja učesnicima konferencije.

Premijer je kazao da ćemo iz tog programa ne samo podstaći nove investicije već i obezbijediti dodatni novac za razvoj kapitalne infrastrukture.

Kao posebno važno predsjednik Vlade je istakao činjenicu da je naš model, koji smo promovisali, jedinstven i da zahvaljujući angažovanju kvalitetnih agencija za marketing i za bezbjednosne provjere nema mogućnosti kompromitacije projekta.

„Ovdje su se svi uvjerili da je naš program jedinstven da to nije prodaja nekretnina i imovine radi brzog priliva nova u budžet već radi priliva novaca na duže staze u budžet, da smo obezbijedili transparentnost i zakonitost i sigurnost ulaganja“ – kazao je na kraju konferencije predsjednik Vlade Duško Marković.
       
Sekretarijat za razvojne projekte Sekretarijat za razvojne projekte

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE