Sastanak sa delegacijom Azerbejdžana

Agencija za investicije Crne Gore danas je bila domaćin značajnog sastanka sa uglednom delegacijom iz Azerbejdžana, u kojoj su bili predstavnici Agencije za promociju izvoza i ulaganja Republike Azerbejdžan – AZPROMO i Portonovi Azmont Investments.

Pomoćnici direktora Radojica Petrović i Andrej Lakić dali su sveobuhvatan pregled aktivnosti naše Agencije, ističući investicioni potencijal Crne Gore i strateške podsticaje za potencijalne investitore. Gospođa Merlina Tošić Šahmanović je detaljno predstavila trenutno stanje ključnih JPP projekata u Crnoj Gori.

Gospođa Munavvar Gojayeva iz Azproma predočila je opis poslova njihove Agencije, blisko usklađene s našom. Ona i njene kolege dale su vrijedne uvide, a mi smo saznali više o investicijskim potencijalima Azerbejdžana i podsticajima koje oni nude investitorima. Ovaj se uvid pokazao korisnim za poređenje s našim vlastitim praksama, što nam je svakako korisno. U razgovorima su istraženi različiti putevi za buduću saradnju, naglašavajući postojeće pozitivne odnose između Crne Gore i Azerbejdžana. Iako je trenutna saradnja snažna, ostaje neiskorišteni potencijal za plodnija partnerstva.