Agencija za investicije održala sastanak sa predstavnicima Tursko-njemačkog privrednog udruženja za Rajna-Majna region u Njemačkoj

29. juna, u sklopu službene posjete Njemačkoj, Agencija za investicije Crne Gore je, uz posredovanje Generalnog konzulata Crne Gore u Frankfurtu, održala radni sastanak sa predstavnicima Tursko-njemačkog privrednog udruženja za Rajna-Majna region. Sastanku je prisustvovao i šef kancelarije za Njemačku Agencije za investicije Republike Turske, gospodin Ferruh Parmaksiz, sa kojim su razmijenjena vrijedna iskustva vezana za rad na promociji investicionih potencijala zemlje i generalno funkcionisanja Agencije. Gospođa Nina Drakić, predsjednica Privredne komore Crne Gore predstavila je nadležnosti institucije koju predstavlja i iskazala otvorenost crnogorskih privrednika za trgovinsku saradnju sa turskim kompanijama u Njemačkoj, pri čemu je industrija mesa bila predmet detaljnijeg razgovora.

Sa vlasnikom velike građevinske kompanije Kocagol Group, gospodinom Mehmet Kocagol-om, koji je ujedno i član Privredne komore Darmstadt, diskutovano o mogućnostima investiranja u Crnu Goru, pri čemu je najavljena njegova skorija posjeta Agenciji za investicije.