U Crnoj Gori se trenutno organizuje obuka o cost benefit analizi, okupljajući delegate iz različitih zemalja uz značajnu podršku USAID-a i Ambasade SAD-a u Crnoj Gori.

Nikol Otala, zamjenica američke ambasadorke, istakla je predanost Sjedinjenih Američkih Država razvoju i ekonomskoj integraciji evropskih i evroazijskih zemalja. Naglasila je važnost usvajanja međunarodnih standarda radi ubrzanja njihove integracije u EU, promovisanja transparentnosti, vladavine prava i stvaranja povoljnog okruženja za međunarodnu trgovinu i investicije.

Jelena Jovetić, direktorica Direktorata za javne investicije i politiku javnih nabavki, istakla je ključnu ulogu dijeljenja iskustava u kreiranju strategija investiranja i uspostavljanju novih institucionalnih okvira.
Jedan od važnih ciljeva Agencije za investicije Crne Gore je unapređenje investicionog ambijenta. U tu svrhu, posvećeni smo promovisanju investicionih politika, usavršavanju u sprovođenju temeljnih cost-benefit analiza, kao i uspješno asistiranje u sprovođenju investicionih projekata kroz efikasne modele.

Aleksandra Božović, načelnica odsjeka za međunarodnu saradnju i unapređenje investicionog ambijenta, i Marko Bajagić, načelnik odsjeka za mapiranje, pripremu i analizu investicija, iz Agencije za investicije Crne Gore aktivno učestvuju na ovoj obuci, čime dodatno potvrđujemo našu predanost unapređenju investicionih mogućnosti i podsticanju održivog ekonomskog rasta.